Öne Çıkan Yayınlar

İnternetten Para Kazanın - Oyun Oynayarak Para Kazanma Yolları


Oyunları video’ya kaydedin

Eğer sizlerde oyun tutkunu bir oyuncuysanız ve birçok oyun oynuyorsanız bunları videoya kaydedip para kazanabilirsiniz. Let’s Play videoları yaparak bunları Youtube üzerinden yayınlayıp oyun oynayarak para kazanabilirsiniz. Oluşturduğunuz videolar Youtube üzerinde bir eğitici nitelik taşımalı ve video boyunca canlı yorumlar yapmanız gerekmektedir. Bu yöntem sayesinde PewDiePie takma adlı kullanıcı, Youtube’dan yıllık 6 milyon 500 bin Euro kazanca sahip.

Oyun içi eşyaları satarak nakite çevirin

Oyun oynayarak para kazanma yollarından birisi de oyun içi eşyaların nakite çevrilmesidir. Özellikle online oyunlar içerisinde hepimizin gördüğü şeylerden birisi de oyun içinde yapılan ticarettir. RPG oyunlarında da sıkça rastladığımız reklamlardan birisi de altın satışıdır. Diablo gibi oyunlar da oyuncularının eşyalarını nakit karşılığı sattığı bir borsa tipi sistem vardır. Bir süredir bu sistem oyun üreticileri tarafından yasaklansa da oyuncu kaybedilmemesi adına eşya ve altın satışına tekrar onay verildi. Böylece oyun içinde değerli eşyaları nakit karşılığında satılmanın önü de açılmış oldu. Bu sistem sayesinde oyun üreticileri her satış üzerinden 1 dolar ve bazı komisyonlar almaya başladı. Sizlerde oyun içerisinde değerli eşyaları satarak para kazanabilirsiniz.

Oyun makaleleri yazın

Oyun oynayarak para kazanma için kullanılan yöntemlerden birisi de oyun yazarlığıdır. Oyunlar konusunda artık uzmanlaşmışsınız, hangi item nereden çıkar, şu karakter nasıl geliştirilir hepsini biliyorsunuz. Bu bilgiler bir oyuncu için oldukça değerli olduğu için bu bilgilerinizi kazanca dönüştürebilirsiniz. İnsanlar çeşitli sitelerde, arama motorlarında bu bilgileri aramaktadırlar. Oyunlar konusunda yayın yapan birçok web sitesi uzmanlaşmış yazarlarına belirli bir ücret ödemektedirler. Bu sitelerde yazar olarak para kazanabileceğiniz gibi kendi sitenizi, bloğunuzu açıp reklam alarak ta para kazanabilirsiniz.

Oyunlar üzerine e-kitap yazın

Oyun oynayarak para kazanma için kullanılan dördüncü yöntemimiz e-kitap yazmaktadır. Birçok oyun kullanıcısı oyunlarında başarılı olmanın yollarını arar. Bunun için video izler, makale okur ve çeşitli yorumları takip eder. Bir video oyun ya da çevrimiçi oyunda uzmansanız sıfırdan bir rehber oluşturarak insanların okumak isteyeceği bir e-kitap haline getirebilirsiniz. Oluşturduğunuz bu e-kitabı çeşitli platformlarda ya da kendi sitenizde satarak para kazanabilirsiniz.

Turnuvalara Katılarak Büyük Ödülü Kapın!

Oyun oynayarak para kazanma için kullanıcıların yaptığı bir diğer yolda turnuvalara katılmaktır. Becerikli ve nitelikli oyuncuların katılarak yarıştığı bu turnuvalar sayesinde oldukça büyük kazançlar elde edilmektedir. E-spor adı verilen bu turnuvalar dünya çapında gerçekleştirildiği gibi ülkemizde de yapılmaktadır. 2014 yılında League of Legends, Türkiye’de 600 bin lira ödül dağıttı. Sizlerde bu turnuvalara katılarak kendinizi gösterebilir ve ödüller kazanabilirsiniz.

Yeni çıkan oyunları test eden olun

Oyun oynayarak para kazanma için video üreticilerinin yaptığı yöntemlerden birisi de oyun testçiliğidir. Birçok video üreticisi oyunları piyasaya çıkmadan önce yaptıkları oyunda olabilecek problemlerin tespiti, sorunları ve oyun hakkındaki geri bildirimleri almak için oyun testçileri ile çalışmaktadırlar. Oyun testçileri sadece sevdikleri oyunları test etmezler. Burada biraz ip, üreticilerin elinde oluyor. Onların verdikleri oyunları istedikleri yapıya göre test etmeniz gerekebilir. Bu kimi zaman yoğun ve sıkıcı bir hal alarak o oyunlardan soğumanıza da sebebiyet verebilir. Ayrıca oyun testçisi olan kişiler bir gizlilik anlaşması imzalarlar.

Kaynak: basvuruzamani.com

Hiç yorum yok