Öne Çıkan Yayınlar

Fotoğraflarınızı Satarak İnternetten Para Kazanın - 500px Prime Nedir? - 500px Prime İle Para Kazan


Fotoğraf Satarak Nasıl Para Kazanılır?

Fotoğraf çekmeyi çok seviyorsanız ve sürekli fotoğraf çekiyorsanız bu işi internet üzerinden kazanca çevirebilirsiniz. İnternet üzerinde bu fotoğrafları başkalarına satabileceğiniz bir çok platform bulunmaktadır. Siz fotoğrafları çekip bu platformlara yüklersiniz ve isteyen kişiler bu platformlar üzerinden fotoğraflarınızı satın alabilirler.

Fotoğraflarımız İçin Neden Para Ödeniyor?

Bir müzik yaptığınızda veya bir şiir yazdığınızda veya konumuzda olduğu gibi bir fotoğraf çektiğinizde bunlar size ait olur ve telif hakkını alırsanız sizden izinsiz kimse kullanamaz. Bir çok şirket ve kuruluş yaptığı projelerde önüne gelen fotoğrafları kullanmıyor. Çünkü bu fotoğrafların telif hakkı olabileceğinizden çok büyük paraları tazminat olarak ödemek zorunda kalabilirler. Bu yüzden sizin çektiğiniz fotoğrafları isteyen kişiler satın alarak kullanım hakkını elde etmiş oluyor.

Ne Tür Fotoğraflar Olabilir?

Aklınıza gelebilecek her türlü fotoğraf olabilir. İsterseniz kendi fotoğrafınızı, isterseniz bir hayvanı, isterseniz doğayı veya yaşadığınız çevreyi çekebilir ve bu fotoğrafları satabilirsiniz. Bu tamamen size kalmış bir şey ancak bir istisna olarak çoğu site cinsel içerikli fotoğrafları kabul etmiyor. Ayrıca dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta çekeceğiniz fotoğrafların sanatsal oluşudur. Ne kadar özel fotoğraflar çekerseniz fotoğrafınızın satılma ihtimali o kadar artar. 

500px Prime Nedir?

Çektiğiniz fotoğrafları satabileceğiniz veya beğendiğiniz ve kullanmak istediğiniz fotoğrafları satın alabileceğiniz bir web sitesidir. Bu sitede her kullanıcın bir profili olur ve sattığı fotoğraflar burada gözükür. Aslında instagram gibidir fotoğraf yüklersiniz veya diğer kişilerin fotoğraflarını görürsünüz. Tek farkı bu sitenin amacı fotoğraf satmaktır. Sitenin burda ki amacı ve kazancı satılan her fotoğraftan bir komisyon almaktır.

500px Prime Hakkında?

500px Prime web sitesi 2009 Ekim ayında kurulmuştur. Şuanda 9 milyondan daha fazla üyesi bulunmaktadır. Bu web sitesinin amacı fotoğrafçıların fotoğraflarını satabilmesi, fotoğrafçıların kendilerini geliştirebilmesi, fotoğrafçı ve alıcı arasında aracı olunması ve bu işten para kazanılmasıdır.

500px Prime Üyelik Ücretsiz mi?

500px Prime web sitesine üyelik ücretsizdir. Herkes bu web sitesine üye olabilir ve fotoğraflarını satabilir.

500px Prime Ne Kadar Komisyon Alır?

500px Prime web sitesi sattığınız her fotoğraf için o fotoğrafın fiyatının %30'unu komisyon olarak alır. Sizde fotoğrafı sattığınız fiyatın %70'ini kazanmış olursunuz.

500px Prime ile Ne Kadar Kazanırım?

500px Prime web sitesinde kazancınızın bir sınırı yoktur. İstediğiniz kadar fotoğraf satıp o kadar para kazanabilirsiniz. Ayrıca fotoğraflarınızı istediğiniz fiyata satabilirsiniz.

Nasıl Üye Olabilirim?

Aşağıdaki kayıt ol butonuna basarak hemen üye olabilirsiniz.



Not! Soru, görüş ve isteklerinizi aşağıdaki yorum bölümünden yorum atarak paylaşabilirsiniz.En kısa zamanda sorularınıza cevap verilecektir.

Hiç yorum yok